marți, 30 noiembrie 2010

vineri, 26 noiembrie 2010

ROBOTUL TELEFONIC AL BUNICII

- Bună ziua, în acest moment nu sunt disponibilă. Vă rog să lăsaţi un mesaj după sunetul caracteristic: Beeeeeppp! …
- Dacă eşti unul dintre copiii mei, apasă 1, 2, 3, ... (în funcţie de care copil eşti) şi foloseşte următoarele opţiuni:
- Dacă vrei să-ţi ţin copiii, apasă 2.
- Dacă vrei să-ţi spăl hainele şi să ţi le calc, apasă 3.
- Dacă vrei să doarmă copiii aici, apasă 4.
- Dacă vrei să-ţi iau copiii de la şcoală, apasă 5.
- Dacă vrei să-ţi trimit mâncare acasă, apasă 6.
- Dacă vrei să vii să mănânci aici, apasă 7.
- Dacă vrei bani, apasă 8.
- Dacă vrei să vin ca să-ţi fac curat in casa, apasă 9.
- Dacă vrei să mă chemi la cină, să mă duci la teatru, sau la restaurant, să ma inviţi la o ieşire la plimbare in week-end, să mă inviţi în vacanta la mare sau la munte, poţi începe să vorbeşti!!!

Dansând în ploaie...

... prima dată când plouă, nu mai rataţi ocazia! Sigur nu aţi făcut asta niciodată sau, oricum, nu aţi mai făcut-o de mult!
p.s. Îmbrăcaţi-vă bine... :)



 

12 lucruri pe care să le faci când ești trist sau deprimat

Duminică seara. Deschid televizorul şi prima ştire anunță sinuciderea unei vedete. O persoană cunoscută - dar câți necunoscuți nu cad victime ale depresiei, mai ales în perioada asta? Și câți nu-și pot permite să ceară ajutor? Nu vom ști niciodată…


La cei ce nu pot cere ajutor m-am gândit și am alcătuit lista de mai jos.
Aceasta este o lista de 12 lucruri care te vor putea ajuta să depașești momentele depresive. Ţineţi cont de faptul că unele dintre acestea ar putea părea prea greu de realizat atunci când eşti într-adevăr intr-o stare de depresie severă, dar daca doar pe unul dintre ele îl poţi face, acesta te va ajuta.
1.      Fă ceva pentru cineva – un copil, un prieten, partener.
2.       Fă ceva pentru tine – o tunsoare, haine noi, un masaj.
3.       Fă ceva pentru casa ta - sau grădină : plantează un copac şi curăţă un dulap sau un sertar.
4.      Adună opt oameni la cină. Foloseşte reţete noi sau rețete vechi pe care le știi, oricare dintre ele sunt  cele mai bune reţete.
5.      Ia trei prieteni optimiști la masa de prânz.  (Dacă nu eşti î ntr-o dispoziţie necesară să găteşti, doar du-te la masa de prânz cu trei prieteni optimişti, sau chiar organizează un picnic.)
6.      Planifica o vacanţă. Poți planifica vacanța la care ai visat mereu. Nu contează dacă o vei realiza chiar acum  - pentru că  planificarea contează mai mult decât realizarea .
7.      Fă mișcare – înot, dans, jogging, mers pe jos.
8.       Lucrează voluntar undeva. Uimitor cum prin intermediul unor vremuri grele putem să fim folositori semenilor noștri mai puțin fericiți (şi să redobândim sentimente bune despre noi).
9.      Urmaţi formula ES(evită sistematic)  -  FFSO – ia măsuri pentru a evita să fi flamand , furios, singur sau obosit.
10.  Vorbește cu cineva în care ai încredere.  Intră într-un grup de suport cu persoane asemeni ţie.  Este o resursa nepreţuită.
11.  Intră într-un club sau înscrie-te la un curs.
12.  Cântă împreună cu radioul  – chiar dacă  nu ştii  versurile integral și nu ai talent. Fă-o cât mai  tare posibil, atunci când nu-i  nimeni în jur.

Cel mai indicat este să cereți ajutorul unui specialist și vă încurajez să cereți ajutor cât mai curând.

Poate, intr-o zi...

Mă întorc acasă. Revin în locurile unde m-am simţit ca acasă, ca în locul de unde am venit. Ştiu că din acte reiese că aş fi din altă parte, dar locul de care simt că aparţin, locul unde mă simt ca acasă e dincolo de munţi. E o altă lume, în care mă întorceam în serile când mă simţeam obosit, locul în care mă întorceam în mintea mea, atunci mă simţeam gonit din lumea oraşului meu, când eram sătul să răspund la telefon, sătul să fiu important şi responsabil, când nu-mi păsa cât de bine sunt văzut, când aş fi vrut să fiu nevăzut.
De aceea în această dimineaţă când oraşul nu s-a trezit am plecat spre locul unde ar fi trebuit să fie casa mea. Mă simţeam ceva mai bine, maşina înghiţea kilometrii, copacii, dealurile, munţii treceau în fugă pe lângă mine, ştiau că merg acasă şi mergeau să oprească gândurile mele, grijile mele să le oprească dincolo de munţi.
Şi am ajuns. Casele, drumurile pietruite erau la fel de liniştite şi tăcute. Am respirat fiecare imagine, am închis fiecare parfum de flori în mintea mea. Oamenii de dincolo de munţi treceau liniştiţi pe drum, nu ştiau că revenisem acasă. Am ajuns sus pe un deal şi am privit oraşul care suna ca acasă, ca o melodie cântată seara când veneam obosit de la servici, când căutam un sens în viaţa zbuciumată din oraşul în care nimic nu părea să mai fie al meu. Şi deodată am suprapus cele două case şi am înţeles că trebuie să mă întorc în oraşul ce simţeam că nu e acasă. Am strâns imaginile, parfumul, liniştea, le-am pus într-un buzunar de la haină şi am plecat de acasă.
Am trecut din nou munţii, şi am revenit în oraşul în care mă aşteptau gândurile mele, grijile mele. Intrând în oraş le-am luat, le-am pus în celălalt buzunar şi poate într-o zi voi scrie despre ele.
De mâine voi reveni la serile în care mă simt obosit,  în care caut un sens, în care sunt important şi responsabil, în care aş vrea să fiu nevăzut.
Şi poate într-o zi mă voi simţi şi aici acasă. Acum însă trebuie să răspund la un telefon.

joi, 18 noiembrie 2010

Despre aceste zile

Am regăsit cu plăcere  poezia lui M. Vișniec, Corabia:

”Corabia se scufunda încet noi ziceam
şi ce dacă se scufundă corabia şi mai
ziceam orice corabie se scufundă
într-o zi şi ne strîngeam mîinile
ne luam rămas bun”


Este exact situația de acum. Totul se prăbușește în jurul nostru, o resemnare ușor ironică ne-a cuprins, suntem aproape de faza de acceptare.
Dincolo de toate acestea se află însă mesajul lui M.Eliade, mesaj pe care puțini l-au auzit și dacă l-au auzit și mai puțini l-au înțeles. Nu e scris direct, așa cum a scris Malraux (”secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”), mesajul l-am găsit indirect citind povestirile de la ”Fata căpitanului” până la ”19 trandafiri”. De fapt mesajul era ascuns în ”19 trandafiri”, dar pentru a-l înțelege am fost pregătit de povestirile anterioare. Desigur, alții l-au vazut direct. De fapt într-un alt fel M.Eliade ne-a povestit ce se va întâmpla zilele acestea. Când toate libertățile vor muri încet-încet (și nu e nevoie de o dictatură pentru asta - vezi ”Brave New World” a lui A.Huxley - în engleză titlul îmi place mai mult), deci când toate libertățile vor muri, supraviețuirea va depinde de ultimul tip de libertate ce nu poate fi suprimat decât prin propria voință: libertatea interioară.

dar corabia se scufunda atît de încet
încît după o viaţă de om încă
mai ieşeam unul cîte unul şi priveam

cerul şi măsuram apa şi scrîşneam din dinţi
şi spuneam asta nu e o corabie
aste e o...
asta e o...


p.s. am avut norocul să aud încă din liceu această poezie la una din serile acelea frumoase ale ”Cenaclului de Luni” când toți cei de acum erau atunci.

luni, 15 noiembrie 2010

Adunare APASC

Dragi colegi, va anunt pe aceasta cale, ca joi, 18.nov.2010, orele 18,30, la sediul din b-dul Libertatii, are loc sedinta Consiliului Director APASC. Sunt imputernicit sa va anunt ca sunt invitati sa participe TOTI MEMBRI APASC fondatori si asociati, din Bucuresti si din provincie. Consideram ca este momentul pentru un bilantz al asociatiei: unde suntem, incotro ne indreptam, cine se implica pe mai departe, etc. Le oferim posibilitatea celor care au ceva de spus sa o faca, deschis si in fatza!
Rog sa confirmati prezenta.
Cu bine si pe curand.
                             
                                                  Adrian Zaharia - manager

joi, 11 noiembrie 2010

Marea

Chiril se trezi. Din nou acel vis: toate se dărâmau și dincolo de toate se vedea marea, iar sub tălpile goale, zăpada. Și deodată visul începu să se micșoreze până ajunse la dimensiunile unei scame de pe covor. Din vântul ce vuia în urechi pe malul înzăpezit rămase liniștea. Privi prin cameră, încercând să-și amintească unde era. Și își aminti: criza de nervi, nu mai avea loc în cameră, nu mai era nimic de suportat, trebuia să iasă, să ajungă undeva unde se putea respira. Începuse să strige ca și cum țipătul ar fi putut sparge în cioburi camera.

”Și acum aici. Lângă patul meu prietenulcarenutelasăcândainevoie. Vede că m-am trezit și mă întreabă politicos ce mai fac, de parcă m-ar fi văzut pe o bancă în parc. Mă simt mai bine, îi spun. Și pentru ca să nu vorbesc prea mult prietenulcarenutelasăcândainevoie începe el să povestească, de ceea ce mai face fratele lui. Aș vrea să-i spun să tacă, să mă lase în pace, nu mă interesează nici fratele, nici persoana lui. La un moment dat prietenulcarenutelasăcândainevoie își dă seama că mă plictisește și după ce mă salută scurt pleacă”.


Chiril se sculă din pat, își puse halatul pe el și ieși pe hol.
- Ce faci, Matei?
Omul chel îl îmbrățișează, pupându-l pe ambii obraji.
- Nu sunt Matei! spune Chiril puțin iritat
- Ei, știu eu că tu ești Matei! Cum adică să nu fii tu Matei? Adică ce, eu să nu-l știu pe Matei? ... Ia spune, ai văzut, nevastă-mea are grijă de canari?
Resemnat, Chiril spuse oftând:
- Da.
- Știam eu – cum să nu aibă ea grijă de canari.
L-a mai îmbrățișat odată și înainte să plece îi spuse zâmbind:
- Să nu mai minți: tu ești Matei!
Chiril scoase mâna din buzunar. Mâna transpirată o șterge de halat. Și deodată își aminti, o prinsese de mână, ea și-a retras mâna și s-a șters de sacou ca și cum atingerea lui ar fi murdărit-o. Nici nu s-a uitat la el și a plecat. În urma ei a rămas parfumul ei. Parfumul ei, drăguț și amabil, a mai rămas un pic cu el, nu a vrut să-l lase singur.
- Vă caută domnul doctor, auzi în spatele lui o voce, dar nu apucă să vadă cine era pentru că se trezi.
Privi prin cameră, Adriana lângă el în pat.
- Iar ai visat urât? întreabă ea fără să ridice capul din pernă.
El nu îi răspunse și ea adormi la loc. Visul îl urmărea încă. Făcea lucrurile mecanic și deodată se trezi în stradă întrebându-se încă de rostul visului. Trecu strada de parcă răspunsul ar fi fost pe celălalt trotuar, dar nu ajunse să vadă asta, mașina pusese frână prea târziu, lumea se sparse în cioburi și dincolo de acestea văzu, revăzu, marea.




http://farm4.static.flickr.com/3133/2803031783_cbfc34474e.jpg

POVESTE

- De ce crezi că trebuie să ajungi scriitor?
Eva il privea calmă, cafeaua aburindă pe masă, ochii ei albaștri. Întrebarea asta revenea mereu și mereu, așa cum mereu mama lui îl întreba: de ce nu vrei tu să fii un băiat ascultător, să nu te mai cerți cu toată lumea.
- Vrei să spui că nu-ți place ce scriu? zide deodată Adam.
- Vreau să spun că nu ai perseverența unui scriitor.
- Bine, să spun că ai dreptate. Dar ce ai tu împotriva faptului că vreau să scriu, să sper că într-o zi voi ajunge să scriu acea povestire perfectă, la care visez mereu?
- Problema nu e că scrii. Problema ta este că nu ai puterea de a duce ceva până la capăt. De trei săptămâni ai scris abia trei pagini și, ceea ce este mai rău este că acest lucru îți place: te gândești cum, atunci când o să termini povestirea, pentru că tu ești sigur că o s-o termini, ai să spui oricui are chef să te asculte, că la început ți-a fost greu, chiar foarte greu, că, de exemplu, în primele trei săptămâni abia ai scris trei pagini.
- Încearcă să mă înțelegi, izbucni el. Problema nu e să scriu. Am povestirea aici în mine. Problema e să ajung s-o simt.
Atunci Eva îl prinse în brațe, își apropie buzele de urechea lui dreaptă și-i spuse încet:
- Și acum ce simți?

Imagine

miercuri, 10 noiembrie 2010

Mem

Nu uitati de debutul seminarului Noua paradigmă a sănătăţii personale în contextul Meta-Medicinei, care este chiar mâine la sediul APASC!
După, Camelia şi Corina vă invită la constituirea primului grup de dezvoltare personală, iar prima - şi cea mai frumoasă - temă este IUBIREA!

luni, 8 noiembrie 2010

Cateva statistici...

Acum, la putin peste 2000 afisari... România
1.267
Statele Unite ale Americii
 92
Slovenia
 12
Belgia
 7
Italia
 6
Germania
 4
Rusia 
4
 
Austria 1

24.10.2010, 3 comentarii
 54 Afişări de pagină
11.10.2010, 1 comentariu
 43 Afişări de pagină
19.10.2010
 37 Afişări de pagină
24.10.2010, 1 comentariu
 36 Afişări de pagină
 
06.10.2010 24 Afişări de pagină


Căutaţi cuvinte cheie
blog apasc
 22









apasc
 6









andra bolohan
 5









apasc blog
3









asociatia de psihologie aplicata si stiinte conexe
3









catalin bogdan faust
 3









catalin faust
 3









cursuri metamedicina
 3









stresul intre simptom psihologic
3









workshopuri psihologie 2010 hadrian vaida
 3

 
 

 
  

Ce e bine sa stim despre terapia de cuplu?

   http://www.preferredhearingaid.com/graphics/couple-autumn-leaves.png  In terapia de cuplu exista, cel mai adesea, asteptari nerealiste de la terapeut. Partenerii vin la terapie asteptand ca terapeutul sa-l certe pe celalalt sau sa dea dreptate unuia sau altuia. Pentru ca este o parte a problemelor cu care oamenii se confrunta foarte des si de care probleme sunt afectati copiii si alti membrii ai familiei, m-am gandit sa concep un raspuns la intrebarea din titlu care sa se asemene cu un prospect de medicamente (si asta pentru ca in terapia de cuplu NU SE PRESCRIU MEDICAMENTE!)  
Pregătire
   
Partenerii trebuie să fie informaţi că vor fi impreuna aliati in procesul terapeutic si ca această cooperare este vitală pentru procesul ce se va derula si pentru rezultatul pozitiv al terapiei.
    Cuplurile ar trebui să aibă o dorinţă  puternica si reala de a modifica şi / sau schimba comportamentele disfuncţionale.
     Onestitata şi deschiderea emoţională este o componentă indispensabil necesară pentru procesul terapeutic. Rezultatele nu pot fi garantate de terapeut. Psihoterapeutul va furniza de obicei un proces de evaluare amplu în intalnirea iniţială.Acest proces de evaluare a cuplului include, de obicei, colectarea de informaţii în detaliu cu privire la problema  prezentă şi informatii privind nivelul de şcolarizare al partenerilor, statutul ocupational , istoria familiei de origine a celor doi parteneri, abuz de substanţe, religie, obiceiuri relationale, probleme medicale etc., toate acestea sub forma unui interviu. Psihoterapeutul poate concepe apoi cel mai bun curs de planificare a tratamentului.
Alte teste psihologice şi evaluari  pot fi indicate iniţial sau vor fi recomandate, daca vor fi necesare,pe parcursul  procesului terapeutic.
Ingrijire
Tratamentul durează de obicei câteva luni sau mai mult. Odată ce cuplul a dezvoltat competenţe adecvate şi a afişat un nivel îmbunătăţit de funcţionare, care este satisfăcător  pentru ambii parteneri , atunci tratamentul poate fi intrerupt si contractul terapeutic reziliat.
O conştientizare a comportamentelor de prevenire a recidivei şi a comportamentelor recidivante este importanta. (Comportament recurent se referă la revenirea la comportamentele pe care cuplul încearca sa le modifice sau sa le elimine.) Clientii sunt încurajaţi să se întoarcă in  terapie dacă simptomele apar sub forma comportamentelor de recidivă. Vizite de urmarie a evolutiei şi terapia psihologică pe termen lung pot fi aranjate între părţi dacă acest lucru este de comun acord ca este necesar şi benefic.
Riscuri
Riscul major in terapia de cuplu este absenta ameliorarii sau a revenirea la comportamentele  disfuncţionale. Acestea tind să nu apară cu excepţia cazului în care există o defalcare în abilităţile învăţate şi dezvoltate în timpul terapiei , sau o persoană este rezistenta la schimbare pe termen lung.De asemenea exista si asa zisa „agenda ascunsa” cu care partenerii vin la terapie (o relatie extraconjugala,dorinta puternica de separare nerecunoscuta fata de partener etc.)
Rezultate normale
O progresie normală a terapiei de cuplu este scaderea frecventei sau eliminarea comportamentelor  care cauzează simptomatologia (dificultatile de relationare). Cuplul este readus la starea de sanatate cand interacţiunile  şi comportamentele  sunt ajustate pentru a produce un echilibru fericit de interacţiuni reciproc corespunzătoare.Clientii care sunt sinceri  şi rezonabili, cu o dorinţa reasle de a schimba tendinţele comportamnetale  determina  rezultate mai bune prin aceea ca  dezvolta abilităţi  care promovează interacţiuni comprehensive si o relaţie sănătoasă.
Rezultate anormale
          
Nu se cunosc rezultatele anormale in terapia de cuplu. In cel mai rău caz  clientii se reintorc la ceea ce faceau inainte de apelarea la terapeut , deoarece acestia nu pot rupe cercul vicios constand in  comportametele auto-induse si disfunctionale  care precipita disfuncţiie maritale şi suferinţa cuplului .
Atentionari speciale !!!
Problemele se pot  agrava în cazul în care terapia  este furnizata de către un nespecialist.
De aceea asigurati-va ca ceea ce primiti in cabinetul terapeutului va este folositor si renuntati atunci cand observati ca relatia dumneavoastra se altereaza in detrimentul ameliorarii .
Camelia Dragomirescu
Psihoterapeut , Pitesti

duminică, 7 noiembrie 2010

La multi ani!

In atentia familiilor care au maine persoane dragi cu nume de sfinti:

Stimate doamne, domnisoare, domni cu nume de ingeri !
Mihail si Gavril sa va ocroteasca in pace si liniste !
La multi ani cu sanatate si mult spor in tot ce faceti !
Va sarut,
Corina Mihaela Zaharia

La multi ani, de Sf. Mihail si Gavriil...

... pentru Corina (Mihaela) Zaharia, Gabriela Stanoaia, Mihaela Vladan, Cristian (Mihai) Pomohaci, Mihail Camarascu, Mihai Paun, Mihai Tut si toti ceilalti apropiati si dragi voua (si noua). Sanatate si Ingerii sa va aiba in paza (si daca voi credeti, si daca nu credeti in ei...).

 http://marginionut.files.wordpress.com/2008/11/sf-arhangheli-mihail-si-gavriil.jpg?w=400

Iubirea...

Vă invităm să participanţi la primul grup de dezvoltare personală APASC care va avea loc la sediu în ziua de 12.11.2010, orele 16.00-18.00, cu prima temă: Iubirea. Identificarea şi analiza situaţiilor proprii de viaţă, în cadrul grupului. :P
Moderatori: Corina şi Camelia
cost: 15 lei / persoană
Înscrieri până pe data de 10.11 a.c. la tel./fax 0213175714, 0214509369, 0723174890, 0746119700;
grupul va avea un număr maxim de participanţi de 15 persoane.
Grupul este deschis oricărui om care are preocupări pentru dezvoltarea personală şi optimizarea stării sale de bine.
Vă aşteptăm cu mult drag !

joi, 4 noiembrie 2010

Forum APASC

Am infiintat FORUMUL APASC. Va asteptam sa va inscrieti si sa discutam acolo mai mult, poate, decat pe blog.

http://apasc.freeforums.org/

miercuri, 3 noiembrie 2010

Nou in Pitesti!!!

The image “http://seamslikereality.com/images/Fractals/dreaming%20of%20sleep.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Grup de terapie
Societatea Civila Profesionala de Psihologie MENTAL CLAS organizeaza primul grup de terapie in Pitesti , cu tematica:
Analiza Scenariului de Viata

Publicul tinta: studenti la facultati de psihologie, sociologie si asistenta sociala
Numar maxim de participanti: 10
Durata: 2 ore/saptamana
Cost: 20 lei/ persoana
Asteptam inscrieri pana la data de 20 noiembrie.
Moderator:Psihoterapeut  formare in Analiza Tranzactionala  Camelia Dragomirescu
E-mail: cabinet.psihoconsult@gmail.com
Telefon: 0770230876
Nota : CE ESTE SCENARIUL DE VIATA ?
Destinul fiinţei omeneşti este stabilit de ceea ce se petrece în mintea ei când se confruntă cu evenimentele din exterior. Fiecare om hotărăşte în copilăria mică felul cum va trăi şi felul cum va muri, iar acel plan, pe care-l poartă în minte oriunde s-ar duce, se numeşte „scenariul de viaţă”.
Scenariul de viaţă este un plan al vieţii aflat în desfăşurare, elaborat în copilăria mică sub influenţa presiunii exercitate de părinţi.
Persoana îşi conturează singură planul vieţii. El este forţa psihologică ce împinge persoana spre destinul ei, indiferent dacă ea se împotriveşte sau afirmă că acţionează în virtutea liberului-arbitru.
Când suntem în scenariu, încercăm să facem faţă problemelor de adult reluând strategiile şi deciziile din copilărie. Pentru noi ca şi copii mici,aceste decizii au apărut ca cele mai bune moduri de a supravieţui şi a ne satisface nevoile. Ca adulţi încă mai păstrăm această convingere în starea de Copil a eului nostru si ne alteram relatiile de cuplu sau cu ceilalti. Fără să conştientizăm clar, încercăm să adaptăm lumea de aşa natură încât să pară că justifică deciziile noastre din copilărie.

luni, 1 noiembrie 2010

Ştiinţa şi arta succesului în vânzări

Organizator: Life Key Institute, ORA NLP şi APASC "No Stress Center"
Data: 15, 16, 17, 18  noiembrie, 2010 București, sediul APASC

Durata: zilnic 17-22;
Pret: Oferta pentru curs: 185 Euro – 800 ROL (la ușă)
Cu înscriere în avans - Individual: 145 Euro – 650 ROL (min. 48 ore)
Ofertă pentru studenți și grupuri 3+: 115 Euro – 500 ROL / persoană
plata în avans 48 ore înainte de începerea cursului la Raiffeisen Bank –
RO82RZBR0000060012111695 și dovada plății prezentată la intrare
Sumele de mai sus nu includ TVA.

E-mail: office@nlpedgenow.com
www.nlpedgenow.com
Telefon: 0745-384-999 sau 0723174890.

Locatia: B-dul Libertatii nr.12, bl.113, sc.3, et.6, ap.67, interfon 67,
sector 4, tel 0213175714, visavis de Parlament la sediul APASC.

http://www.mohonkpreserve.org/picture/AutumnClimb.jpg
Te întrebi adesea...

·         Oare ştiu tot ceea ce trebuie să ştiu şi fac tot ceea ce trebuie să fac pentru a-mi asigura succesul pe piaţa în care activez?
·         Ceea ce fac în momentul de faţă îmi poate acoperi cheltuielile şi asigura traiul pe viitor?
·         De ce „tehnicile” învăţate la cursurile şi seminariile de vânzări par să nu mai funcţioneze?
·         Din ce cauză profesioniştii în vânzări îşi „pierd” abilităţile şi devin dependenţi de schimbările socio-economice şi ale mediului?
·         De ce vechile strategii nu mai dau rezultate?
·         Care este secretul supravieţuirii şi, mai mult decât atât, a prosperităţii în perioade de criză?
Fie că ai o afacere personală, eşti angajat, manager sau te afli în impas în carieră, indiferent de domeniul de activitate, vei găsi răspunsurile de care ai nevoie în această perioadă de profunde turbulenţe în mediul politico-economic. Succesul depinde, mai mult decât oricând, de abilitatea de a înţelege oamenii, a de citi modul în care se gândesc clienţii, de a recunoaşte emoţii, strategii de decizie şi adevăratele nevoi - toate acestea oferindu-ţi un avantaj competitiv pe care îl deprinzi în acest workshop.
Dacă simţi că poţi avea succes însă observi că eforturile tale sunt din ce în ce mai mari, iar rezultatele întârzie fără să știi de ce, acest seminar ţi se adresează! Aici vei înțelege de ce toate tehnicile de vânzări din lume, oricât de bine învăţate şi practicate ar fi, nu fac nicio diferenţă dacă fricile și limitările tale persistă și nu știi să le eliberezi.
Succesul poate fi predictibil! Și ar putea depăși orice statistică publicată sau calculată dacă strategiile învăţate sunt folosite în cadrul unor comportamente care produc rezultate predictibile și se află total în afara stării tale de conștiență.

Pune-ţi întrebarea: Ce-ar fi dacă în urma acestui seminar...
·         Ai avea experienţa descoperirii şi eliberării blocajelor subconştiente cauzate de evenimente cu emoţii negative din trecutul personal?
·         Ai şti să-ţi construieşti "carisma"?
·         Ai cuceri admirația unor persoane dificile fără a fi “manipulator”?
  • Ai şti să afli procesul gândirii, pentru a ajuta clientul să ia cu încredere decizia de cumpărare?
  • Ai folosi comunicarea subconştientă pentru eliminarea barierelor clientului?
  • Ai şti să răspunzi oricărei obiecţiuni?
  • Ca urmare, ce-ar fi dacă ţi-ai creşte vânzările și venitul, prin duplicarea succesului personal în colectivul tău de lucru și ai avea flexibilitatea și creativitatea unui artist talentat care „vede”, „aude” și „conduce” acţiunile sale, ca un dirijor de clasă?

Oferă-ţi acum experienţa a ceea ce este posibil!
Foloseşte tehnicile de vânzare cu care eşti confortabil, în sincronism cu gândirea clientului şi capătă acel avantaj de care ai nevoie pentru a concluziona vânzarea rapid, etic și la totala satisfacție a părţilor implicate!

Din tematică:
o    Modele de comunicare
o    Crearea legăturilor subconştiente cu ceilalţi
o    Folosirea limbajului şi a jargonului - formularea ofertei  pe "limba" clientului
o    Reprezentări interne
o    Mintea subconștientă și directivele ei primare
o    Autodialogul și efectele sale
o    Acuitatea vizuală - cum să "citeşti" clientul
o    Presupuneri lingvistice
o    Ancore și utilizarea lor pentru inducerea stărilor dezirabile
o    Stabilirea unui obiectiv în viitor
o    Eliminarea emoțiilor negative
o    Depistarea şi eliminarea deciziilor și convingerilor limitatoare
o    Procesul vânzării - Unde sunt acum?
o    Crearea contrastului pentru acceptarea ușoară a valorii ofertei prezentate
o    Citirea şi utilizarea strategiilor de decizie
o    Tratarea obiecţiunilor clientului
o    Concluzionarea vânzării cu succes
o    Structura procesului de negociere
o    Exerciţii practice pentru confirmarea succesului în folosirea tehnicilor învățate