vineri, 20 august 2010

apa3010


Este un loc comun folosirea simbolului apei în încercările de înţelegere a sufletului, în diversele demersuri spirituale. Element dual, APA reprezintă naşterea şi viaţa, regenerarea, tinereţea eternă, sănătatea şi armonia, dar şi, deopotrivă, distrugerea, forţa de nestăpânit ce poate inunda, scufunda, acoperi, îneca, ucide. APA înseamnă şi puterea subtilă de a schimba („infiltrându-se” prin cele mai fine interspaţii sau transformând prin „picătură cu picătură”), dar şi calea de trecere de la o stare la alta, de la o vârstă la alta, de la o etapă la alta a evoluţiei noastre.
Apa stinge focul, modelează stânca, slefuieşte perla, închide aerul în boabele de rouă ale dimineţii sau în ploaie, împrospătându-l. Apa este vioiciunea copilului, izvorul năvalnic al tinereţii, iubirea părintească şi filială, cascada impetuoasă a pasiunii, cunoaşterea de care ne este sete, lacul întins al minţii înţelepte, cu adâncimi nebănuite, în care se reflectă cerul, oceanul nesfârşit al dragostei divine. Lângă, pe sau sub apă putem medita, ne relaxăm şi încercăm să ne stăpânim frământările interioare, să ne controlăm gândurile, să ne integrăm sentimentele şi trăirile. În apă se săvârşeşte botezul şi cu „apa vie” eroii devin invincibili.
De aceea, am considerat că nimic nu poate exprima mai bine Asociaţia de Psihologie Aplicată (APA) decât acest miraculos principiu.
Între fenomenele ce ne preocupă în principal, STRESUL deţine un loc aparte. Ca şi apa, dual, stresul nu este nici bun, nici rău, există pur şi simplu. De noi depinde către ce îl direcţionăm şi cum îl „folosim” în beneficiul nostru şi al celor din jur. Poate fi o sursă de energie, un „ferment”, un stimulent al afectivităţii, al creativităţii, al implicării pozitive, dar şi o cauză a inhibiţiei, dezechilibrului, şocului, bolii. Poate fi tensiunea ce ne duce la adaptare, dar şi „valul uriaş” ce ne surpă toate malurile şi punctele de sprijin.
În 1930, Hans Selye foloseşte pentru prima dată conceptul de „stres”. APASC a apărut ca un răspuns la o intenţie/ iniţiativă firească a comunităţii psihologilor şi altor oameni de ştiinţă de a-şi oferi competenţele pentru „gestionarea” stresului în societatea românească. Iată-ne, alături de dv, în 2010. De aici, „apa3010”.

luni, 16 august 2010

Antologie de texte lucrari workshop

În cadrul Workshop-ului va fi lansat primul număr al culegerii de lucrări CERCETARE ŞI INTERVENŢIE ÎN PSIHOLOGIE. Cei interesaţi să publice lucrările şi studiile realizate pot face acest lucru trimiţând lucrările în format electronic pe adresa de e-mail office.apasc@gmail.com conform instrucţiunilor de pe site-ul www.apa3010.com, până la data de 01.09.2010.

workshop international - Bucuresti

Colegiul Psihologilor din România şi
Asociaţia de Psihologie Aplicată şi Ştiinţe Conexe  „No Stress Center”
ORGANIZEAZĂ:
şi
vă invită la
Workshopul Internaţional
cu tema
PREVALENŢĂ ŞI CAUZALITATE ÎN ABORDAREA STRESULUI
 
18-19 septembrie 2010
Bucureşti
  
 
Despre Prevalenţă şi cauzalitate în abordarea stresului
 
       Obiectivul fundamental al acestui workshop îl constituie reunirea unor specialişti, a unor practicieni de valoare în domeniu, în vederea abordării unei teme pe cât de actuale pe atât de controversate: STRESUL. Organizat sub forma unor ateliere de discuţii sau de lucru pe secţiuni,  workshopul va permite schimbul de informaţii între participanţi, identificarea provocărilor actuale din domeniul psihologiei, medicinei, resurselor umane în ceea ce priveşte factorii de risc, simptomatologia, prevenţia şi intervenţia specifice stresului.
Această manifestare reprezintă un prim pas în şirul acţiunilor pe care întenţionează să le desfăşoare Asociaţia de Psihologie Aplicată şi Ştiinţe Conexe “No Stress Center” în vederea sprijinirii eforturilor de prevenţie şi management al stresului la nivel individual şi organizaţional.
 
INVITAŢI DIN ROMÂNIA:
 
MODERATORI PE SECŢIUNI
 
Prof.univ.dr. Mihai Aniţei                                                                                       
Prof.univ.dr.Mihaela Minulescu
Prof.univ.dr. Ruxandra Răşcanu
Prof.univ.dr. Ion Radu Tomşa
Psih. pr. Daniela Hiera
Psih. pr. dr. Constantin Edmond Cracsner
Psih. pr. Steluţa Trăscaian
Psih. pr. dr.Adrian Ţanacli
Psih. pr. dr.Cătălin Gherasim
Psih. pr. dr.Ion Duvac
Psih. dr.Csaba Kiss
Psih. pr. Mihai Serban
Psih. pr. dr.Corina Mihaela Zaharia
Psih. dr.Valentin Dinu
INVITAŢI INTERNAŢIONALI:
Prof. dr.Diana Stefani – medic specialist in medicina alopata, specialist in medicina integrativa si terapii alternative, Trainer NLP acreditat international
Prof. dr.L.J. Hunyady – inginer cu brevete de inventii in echipamente medicale in SUA, specialist in medicina integrativa, Trainer NLP acreditat international

Informatii suplimentare pe www.apa3010.com